Share |

Ecran de protecție împotriva infiltrațiilor - El Paso Elementis

 • El Paso Elementis 1

  El Paso Elementis 1

 • El Paso Elementis 2

  El Paso Elementis 2

 • El Paso Elementis 3

  El Paso Elementis 3

 • El Paso Elementis 4

  El Paso Elementis 4

Considerații generale

O uzină deținută de Elementis Chromium L.P. a poluat, ca urmare a activităților realizate, o proprietate aparținând distribuitorului de energie și petrol El Paso. Pânza freatică și straturile de pământ din subteran au fost poluate cu concentrații mari de benzen. În prezent Agenţia Federală de Protecţie a Mediului din SUA (EPA) analizează mijloacele de remediere și amenajare a zonelor poluate cu crom.

Tema proiectului

După analizarea mai multor opțiuni, inclusiv cea cu  piloții forați, s-a luat decizia utilizării palplanşelor sintetice fabricate cu tehnologiei XCRTM, pentru realizarea unui ecran de etanșare în adâncime. Soluția propusă a limitat cantitatea de material excavat și gradul de perturbare al pământului din zona șantierului, prin urmare, limitarea emisiilor periculoase din pământul contaminat. În plus, peretele de etanșare din palplanşe sintetice asigură o rezistenţă mult mai mare la substanțe chimice decât alte variante.

Soluția/ Impactul

Prin introducerea unui adeziv rezistent la substanțele chimice produs de Deneef, în renurile palplanselor, se așteaptă ca ecranul de etanșare să se comporte, practic, ca o barieră impermeabilă. S-au forat numeroase puțuri de-a lungul ecranului, in exteriourl incintei contaminate pentru luare de probe. Testele de laborator efectuate trimestrial confirmă, pentru toată pânza subterană din zona, stabilizarea și izolarea cromului hexavalent, compușilor organici volatili (COV) și a benzenului dizolvat

Construcția/ Realizarea

Condițiile pământului din zona distribuitorului de energie El Paso din Corpus Christi, Texas, a făcut ca proiectarea și instalarea peretelui de etanșare să fie o mare provocarea. Pentru a realiza cu succes instalarea  palplanselor SG 625 ShoreGuard® de 10 m lungime, ENTACT a ales utilizarea unui sabot metalic. Acest sabot împreună cu sistemul de cuplare I-Beam Lock™ al palplanşei au menținut integritatea renurilor în timpul instalării. Sabotul a fost utilizat cu ușurință  cu ajutorul  utilajul ABI al contractorului.

Mai multe informații pentru ecrane de etanșare