Share |

Fabrica de GPL Florida, Houghton

 • Florida Gas Plant 1

  Florida Gas Plant 1

 • Florida Gas Plant 2

  Florida Gas Plant 2

 • Florida Gas Plant 3

  Florida Gas Plant 3

 • Florida Gas Plant 4

  Florida Gas Plant 4

Considerații generale

Uzina de GPL este situată in localitatea Florida, districtul Houghton, Statul Michigan, SUA. Pe actuala locaţie s-a aflat o fostă uzină de gaz, situată în N-E-ul intersecției dintre Strada Franklin și Bulevardul Lake Linden. Canalul de scurgere care, în trecut, a colectat deversări necontrolate de deșeuri cu conținut de gudron, este situat lângă o zonă rezidențială, un corp de apă de suprafață, și o zonă mlăştinoasă, prezervată ca atare. Pericolul iminent și semnificativ îl reprezintă infiltrarea gudronului si a produșilor organici volatili în apa subterană din zonă, apă ce poate fi folosită ca sursă de apă potabilă pentru locuitorii zonei sau poate constitui ecosistem acvatic pentru zonă. Infiltrarea gudronului reprezentă un risc major pentru sănătatea umană și mediul înconjurător.

Tema proiectului

Măsurile de prevenire a infiltraţiilor implică utilizarea unui zid din palplanşe sintetice cu o impermeabilitate crescută pentru a atenua deplasarea poluanților ce duc la contaminarea canalului de colectare. S-a implementat Acțiunea de Eliminare Contra-Timp în conformitate cu Raportul de Evaluare al amplasamentului(WESTON, 2007). În plus, s-au forat 6 puțuri pentru a se monitoriza eficacitatea barierei de palplanse.

Soluția/ Impactul

Construcția propriuzisă a ecranului s-a finalizat în septembrie 2007. Compania WESTON a efectuat, ulterior,  trei serii de monitorizări a apelor subterane (Octombrie 2007, Ianuarie 2008 şi Aprilie 2008) cât și a nivelul static lunar al apei dimn zona mlăştinoasă. Monitorizarea apelor subterane cât şi a apei de suprafaţă din zona inundabilă determină migrarea prezentă/ viitoare a poluantului. Rezultatele monitorizării au indicat faptul că bariera din palplanşe este eficientă; poluantul nu a trecut dincolo de barieră (prin sau pe lângă ecran)!  Lucrarea s-a recepţionat, oficial,  pe 10 iulie 2008. Ecranul de etanșare din palplanşe sintetice a impermeabilizat zona, fără a fi nevoie de introducerea vreunui adeziv la renuri.

Construcţia/ realizarea

Instalarea propriuzisă a ecranului de etanșare a început în august 2007. Acest ecran este format din palplanşe sintetice ce au fost instalate în pamant dupa evaluarea unui studiu geotehnic. Instalarea palplanşelor a început din partea de N-V a proprietății și a continuat spre sud de-a lungul rutei M-26 pana la strada Franklin după care a continuat est de-a lungul străzii Frankin pana la colţul de nord-est al proprietăţii.

Mai multe informații pentru ecrane de etanșare