Share |

Protecţie împotriva inundaţiilor

Palplanşele sintetice ShoreGuard® sunt folosite în cadrul amenajărilor pentru prevenirea inundațiilor de mai bine de douăzeci şi cinci de ani. Folosite preponderent pentru stabilizarea digurilor de pământ, palplanşele ShoreGuard® protejează împotriva eroziunilor, infiltrațiilor interioare, a revărsării peste nivelul digurilor și a stricăciunilor cauzate de acțiunea rozătoarelor. De asemenea, palplanşele sintetice reprezintă o soluție ideală pentru proiectele de supraînălțare a digurilor existente de pământ. Palplanşele ShoreGuard® protejează la ora actuală câteva dintre cele mai prețioase active ale Statelor Unite ale Americii precum aeroporturi internaționale și câteva dintre cele mai mari rafinării existente pe glob.

Este un lucru obișnuit ca proiectele de îndiguiri și consolidări de maluri care utilizează palplansele ShoreGuard® să fie finalizate cu un buget de două ori mai mic decât cele care folosesc materiale convenționale precum betonul și oțelul. Economiile substanțiale de bani nu au fost trecute cu vederea într-o perioadă în care Statele Unite s-a confruntat cu nevoia de reabilitare a miilor de km de diguri, baraje, canale colectoare ce protejează împotriva inundațiilor și a uraganelor zone rezidențiale, industriale, rezervații naturale, terenuri agricole, etc. Având în vedere amploarea și importanța acestor proiecte de reabilitare a amenajărilor hidrotehnice, palplanşele sintetice ShoreGuard® s-au dovedit a fi soluția cea mai eficientă, durabilă dar și economică, salvând fonduri care se ridică la milioane, probabil chiar miliarde de dolari, din cadrul bugetelor administrațiilor municipale, statale și federale.

Corpul de Ingineri al Armatei SUA (USACE) a testat și utilizat palplanşele sintetice ShoreGuard® de-alungul a mai bine de 15 ani. Rezultatele au fost de la sine grăitoare. Comparate cu materiale precum oțelul și betonul, care reprezinta soluția tradițional adoptată, palplanşele sintetice oferă o durabilitate superioară, sunt rezistente la acțiunea agenților chimici, nu corodează și au un impact mult mai redus asupra mediului înconjurător. Un alt avantaj semnificativ este costul mult mai mic privind procurarea dar și transportul și instalarea palplanselor sintetice în comparație cu materialele utilizate în mod obișnuit.

Alternativa cea mai performantă pentru palplansele metalice, cum sunt cele de tipul PZ-27, o reprezintă palplansele UltraComposite®, care sunt considerate cele mai rezistente palplanse sintetice din lume, fiind disponibile totodată la dimensiuni mai mari. Acestea ofera majoritatea avantajelor intalnite si la palplansele ShoreGuard®.

 

Crane Materials International, producatorul palplanşelor ShoreGuard® si UltraComposite®, oferă, prin firma Promal Concept, echipamentul și dispozitivele necesare pentru ca instalarea să fie făcută facil și cu un randament ridicat. Cei 25 de ani de experiență în acest domeniu au ajutat CMI la formarea unei echipe de specialiști și proiectanți de top, care sunt la dispoziția constructorilor prin suportul tehnic acordat, încă din fazele incipiente ale proiectelor.

 

Promal Concept, importatorul exclusiv al produselor ShoreGuard® si UltraComposite® în Romania, vă pune la dispoziție oricând resursele necesare realizării proiectelor de îndiguiri, etanșări de profunzime, impermeabilizări și supraînălțări de dig, apărări de mal sau de consolidări ale amenajărilor hidrotehnice!

Mai mult despre protecţie împotriva inundaţiilor