Share |

Ziduri de sprijin şi terasamente cu FlatPanel®

ZID DE SPRIJIN SheerScape™ foloseşte o tehnologie hibridă care combină metoda geodrid cu rezistența intrinsecă și performanța palplanșelor.

De la amenajarea unei curţi interioare până la o structură de pământ armat, care preia încărcări majore, sistemnul SheerScape™ este ideal pentru orice aplicaţie in domeniul consolidărilor de teren şi al lucrărilor de artă, în realizarea zidurilor de sprijin.

Pentru instalarea palplanselelor sintetice FlatPanel® se folosesc geogrile ce se întind, în staturi succesive, paralel cu stratul de pământ. Pentru stabilizarte peretelui in plan vertical se folosesc tiranţi tăiaţi la lungime care intră exact în flanşele din spatele palplanşelor şi care se „împletesc” între ochiurile geogridului. Greutatea straturilor de pământ crează o forţă de frecare suficientă pentru a menţîne peretele perfect vertical pe toat înălţimea „versantului”. Zidul de sprijin de de tip SheerScapeTM poate fi instalat mult mai rapid decât un zid de sprijin tradițional din blocheţi, el ne mai necesitând excavații, fundații şi nici măcar încastrare adânca a palplanşei FlatPanel®.

system.

Niciun alt zid de sprijin nu a reușit să răspundă atât de bine unor situații precum existența unor pământuri dificile, ape stătătoare, canale de drenaj sau unor evenimente precum inundațiile sau eroziunea. Palplansele FlatPanel® se instalează vetical permițând utilizarea eficientă a terenului, spre deosebire de zidurile din blocuri de beton, blocheţi sau alte tipuri de ziduri de sprijin care sunt înclinate și necesită un spațiu mai mare pentru a putea fi instalate. În plus, placa decorativă se instalează ușor fără a deteriora geogrilul. Pereții SheerScapeTM au diferite dimensiuni și culori, cu un aspect de piatră naturală pentru a fi în ton cu peisajul natural. Spre deosebire de procesele de producție ale betonului, în cazul pereților SheerScapeTM sunt reduse considerabil emisiile gazelor cu efect de seră. Produsele ShoreGuard® sunt compuse din material reciclat în proporție de 90%, iar consumul de energie pentru procesul de producție și transport al palplanselor este mult mai mic decât în cazul betonului.

Mai multe informaţii despre ziduri de sprijin şi terasamente